top of page
  • Anca Ditu

Rivalele

Updated: Feb 23, 2021

sau un altfel de război: Chanel vs SchiaparelliTitlul și coperta m-au determinat să citesc această carte, pentru că despre Coco Chanel știam destule dar la Elsa Schiaparelli nu trecusem mai departe de nume.

Iar această poveste ni le prezintă pe cele două dive ale modei interbelice care și-au continuat lupta pentru supemație și în timpul războiului, într-o poveste-ficțiune ancorată foarte adânc în realitatea acelor ani.

Cu strălucirea Parisului monden, cu baluri și tendințe semnate de ele, care au inovat moda acelor ani, cu orgolii și lovituri sub centură, cu viziuni diametral opuse despre viață, fashion sau politică dar și cu impactul războiului asupra lumii și asupra celor două protagoniste.
V-o recomand cu drag dacă vreți să vă pierdeți preț de câteva sute de pagini într-o lume boemă în care eleganța și stilul aveau altă definiție.P.S. Eu am citit-o verificând (în paralel, pe net) imaginea pieselor vestimentare descrise nu doar ca "recuzită de fundal" în roman, ci dându-mi impresia unor personaje adevarate. Captivant!


Sept. 2020

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page