top of page
  • Anca Ditu

Cenușa Angelei

Updated: May 4, 2021

O copilărie irlandeză

de Frank McCourt


Uneori mă inspiră coperta unei cărți. Așa a fost cu această carte despre care nu știam nimic. A urmat coperta spate unde am citit câteva recenzii și, urmare a primului impuls, am cumpărat-o. Nu am regretat niciun moment, am citit-o repede, m-a impresionat, m-a determinat să caut mai multe despre autor și apoi am găsit și filmul (unde Angela este jucată de Emily Watson - ducându-mă cu gândul la rolul ei interpretat apoi în Hoțul de cărti).

"Când îmi aduc aminte de copilăria mea, mă întreb cum de am supraviețuit. A fost, desigur, o copilărie nefericită.... mai rea decât o copilărie nefericită este o copilărie irlandeză nefericită, dar și mai rea este copilăria irlandeză catolică nefericită" - spune autorul în acest roman autobiografic tulburător. L-am citit cu drag, l-am oferit cu drag, îl recomand cu drag.

Cartea a avut un impact major în lumea literară, dovadă fiind distincțiile primite, încununate de Premiul Pulitzer, decernat în 1997; a urmat ecranizarea de succes din 1999.


P.S. După ce o citiți, căutați pe Netflix Crăciunul Angelei (o animație scurtă și încântătoare)...veți găsi o legătură acolo!


martie 2019

82 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page