top of page
  • Anca Ditu

Fetița pierdută / Fetița din scrisoare

O recomandare și o recenzie dublă – pentru două cărți, despre două fetițe, cu două povești impresionante din Anglia anilor ’60. Autoarea pornește de la două realități greu de imaginat ca se mai întâmplau în Europa cu doar câțiva zeci de ani în urmă și construiește două scenarii captivante și pline de suspans. Drame, secrete, personaje puternice, mai multe planuri temporale care alternează – m-au dus cu gândul la scrierile lui Kate Morton - lectura în sine fiind fluidă și ușor de parcurs.

Dincolo de destinele personajelor, am avut revelația întâmplarilor reale de la care scriitoarea și-a construit intriga. Și după ce le-am terminat, am “verificat” pe Wikipedia… și așa era, sunt istorii nu de Ev Mediu ci de secol XX.


Emily Gunnis este una din fiicele scriitoarei de succes Penny Vincenzi (bestseller Sunday Times). Cu studii de journalism si film, a lucrat la BBC ca scenaristă de filme de televiziune, în paralel intrând și în lumea creației literare, cu aceste prime două cărți. Fetița din scrisoare, apărută în 2018 a depășit deja jumătate de million de exemplare și a fost tradusă în 17 limbi.


86 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page